Sos tatarski najlepszy
06:00
Sos, którego nie może
zabraknąć do karkówki, schabu czy pieczonego indyka. Doskonale smakuje z
szybkami, kiełbasami i jako dodatek na kanpkę. Sos tatarski, moja miłość ©
Składniki:
· 4-5 jajek ugotowanych na twardo
· ok. 20 pieczarek marynowanych
· 5-6 średnich ogórków kiszonych
· kilkanaście kaparów
· 5-6 łyżek majonezu lub majonezu z jogurtem
· pieprz
· 4-5 jajek ugotowanych na twardo
· ok. 20 pieczarek marynowanych
· 5-6 średnich ogórków kiszonych
· kilkanaście kaparów
· 5-6 łyżek majonezu lub majonezu z jogurtem
· pieprz
Podajemy z mięsami
na zimno: karkówką, schabem, indykiem – na przykład z tego przepisu, czy
ulubioną szybką czy kiełbasą. Doskonale nada się też na kanapkę!
Smacznego!

2 komentarze
Wygląda apetycznie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://claudi-handmade.blogspot.com/
Dzięki :)
Usuń