Sos tatarski najlepszy

06:00

Sos, którego nie może zabraknąć do karkówki, schabu czy pieczonego indyka. Doskonale smakuje z szybkami, kiełbasami i jako dodatek na kanpkę. Sos tatarski, moja miłość ©



Składniki:
 
·         4-5 jajek ugotowanych na twardo
·         ok. 20 pieczarek marynowanych
·         5-6 średnich ogórków kiszonych
·         kilkanaście kaparów
·         5-6 łyżek majonezu lub majonezu z jogurtem
·         pieprz
 
 
Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy drobno, przerzucając do miski wraz z sokiem, który się z nich wylewa :) Podobnie, drobniutko kroimy jajka, pieczarki i kapary i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, pieprz i ewentualnie sól (choć ja nigdy tego nie robię).

Podajemy z mięsami na zimno: karkówką, schabem, indykiem – na przykład z tego przepisu, czy ulubioną szybką czy kiełbasą. Doskonale nada się też na kanapkę!


Smacznego!


Print Friendly and PDF

You Might Also Like

2 komentarze

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images