Jajeczne placuszki bananowe // Two ingeredient banana pancakes

11:20

Krążące w sieci fit placuszki bananowe podobno pochodzą z przepisów Ewy Chodakowskiej.

Bardzo słodkie, wręcz karmelowe :) dla mojego męża zbyt jajeczne…

Mimo to polecam, warto się przekonać czy ten przepis trafi w wasz smak.

scroll down for English

Poziom trudności:       średnie (!)*
Czas przygotowania:  10 minut
Ilość porcji:                 2
Wartość kaloryczna:   180 kcal

Składniki:

·         2  dojrzałe banany
·         2 całe jajka

Przygotuj:
  • blender
  • patelnię z (koniecznie!) nieprzywierającym dnem
Podaj z:
  • ulubionymi owocami lub orzechami
Banana zmiksuj z jajkami i smaż na średnim ogniu, nakładając masę łyżką.

To wszystko!

Trzeba jednak uważać – naprawdę przewrócenie ich na drugą stronę do łatwych zadań nie należy. Trzeba czekać cierpliwie aż praktycznie się całkiem zetną i wtedy delikatnie obracać (ja podważałam jedną łopatką i wsuwałam pod nią drugą – widać ten sposób na filmie).

Smacznego!


*Ciężko je przewrócić na drugą stronę…


Banana pancakes with eggs

Very sweet, very eggy and difficult to flip.
Still, worth giving a go.

Difficulty level:           medium
Preparation time:         10 minutes
Servings:                      2
Caloric value:              180 kcal

Ingredients:
  • 2 ripe bananas
  • 2 eggs
Prepare:
  • non-stick frying pan
  • blender
Serve with:
  • fruit of your choice
Blend bananas with eggs until smooth. Use a spoon to form small pancakes and fry on medium heat for about 2-3 minutes on each side.

Flipping them can prove to be quite a daunting task, but do not fret. If you wait until they are set, you should be able to manage.

Enjoy!



* All-purpose flour is a good substitute.

Print Friendly and PDF

You Might Also Like

0 komentarze

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images