Ryżowe placuszki bananowe // Rice flour banana pancakes

11:45

Kolejna odsłona banana w roli głównej na śniadanie. Pyszne placuszki ryżowe są lekkie i puszyste. Gorąco polecam!

scroll down for English

Poziom trudności:       łatwe
Czas przygotowania:  10 minut
Ilość porcji:                 2
Wartość kaloryczna:   260 kcal

Składniki:

·         1 dojrzały banan
·         1 jajko
·         2 łyżki mąki ryżowej*
·         1 łyżeczka proszku do pieczenia
·         6 łyżeczek jogurtu naturalnego

Przygotuj:
  • blender
  • patelnię z (koniecznie!) nieprzywierającym dnem
Podaj z:
  • miodem, syropem klonowym lub z agawy


Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę w blenderze i smaż na średnim ogniu, nakładając masę łyżką. Przewróć na drugą stronę gdy pojawią się bąbelki, a wierz będzie dość zwarty.

 I ponownie: to wszystko!

Te placuszki współpracują na patelni dużo lepiej niż te jajeczne.

Smacznego!



*Można zastąpić pszenną.

Rice flour banana pancakes


Difficulty level:           easy
Preparation time:         10 minutes
Servings:                      2
Caloric value:              260 cal

Ingredients:
  • 2 tbsp. ground flax seed*
  • 1 ripe banana
  • 1 egg
  • 2 tbsp. rice flour*
  • 1 tsp baking powder
  • 6 tsp yoghurt
Prepare:
  • non-stick frying pan
  • blender
Serve with:
  • maple syrup, agave nectar or honey
Blend all the ingredients until smooth. Use a spoon to form small pancakes and fry on medium heat for about 2 minutes on each side.

Enjoy!



* All-purpose flour is a good substitute.

Print Friendly and PDF

You Might Also Like

1 komentarze

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images