Jajeczne placuszki bananowe // Two ingeredient banana pancakes
11:20
Krążące w sieci fit placuszki
bananowe podobno pochodzą z przepisów Ewy Chodakowskiej.
Bardzo słodkie, wręcz karmelowe :) dla mojego męża zbyt jajeczne…
Mimo to polecam, warto się przekonać czy ten przepis trafi w wasz smak.
scroll down for English
Poziom
trudności: średnie (!)*
Czas przygotowania: 10
minut
Ilość porcji:
2
Wartość kaloryczna: 180 kcal
Składniki:
·
2 dojrzałe banany
·
2 całe jajka
Przygotuj:
- blender
- patelnię z (koniecznie!)
nieprzywierającym dnem
Podaj z:
- ulubionymi owocami lub
orzechami
Banana zmiksuj z jajkami i
smaż na średnim ogniu, nakładając masę łyżką.
To wszystko!
Trzeba jednak uważać –
naprawdę przewrócenie ich na drugą stronę do łatwych zadań nie należy. Trzeba
czekać cierpliwie aż praktycznie się całkiem zetną i wtedy delikatnie obracać
(ja podważałam jedną łopatką i wsuwałam pod nią drugą – widać ten sposób na
filmie).
Smacznego!
*Ciężko je przewrócić na drugą
stronę…
Banana pancakes with eggs
Very sweet, very eggy and difficult to flip.
Still, worth giving a go.
Difficulty level: medium
Preparation time: 10
minutes
Servings: 2
Caloric value: 180
kcal
Ingredients:
- 2 ripe
bananas
- 2
eggs
Prepare:
- non-stick
frying pan
- blender
Serve with:
- fruit
of your choice
Blend bananas with eggs until smooth. Use a spoon to form small pancakes
and fry on medium heat for about 2-3 minutes on each side.
Flipping them can prove to be quite a daunting task, but do not fret. If
you wait until they are set, you should be able to manage.
Enjoy!
* All-purpose flour is
a good substitute.
0 komentarze